Horizontaal en verticaal transport

Home
Kranen
Vrachtauto's
Evenementen
Wat is er nieuw?
Wat komt er?
Links
Over mij & contact
Wallpapers
GastenboekOver mij en contact

Ik ben Emiel Schoonen, 26 jaar en wonend in Spijkenisse. Inmiddels heb ik mijn opleiding werktuigbouwkunde alweer 3.5 jaar geleden afgerond.
Sinds ik geboren was ben ik al gefacineerd door machines. Mijn eerste herinnering was dat ik bij me vader op de fiets zat en we langs een bouwput fietsten waar een heistelling stond. Ik wou daar toen de hele tijd blijven maar me vader had het wel gezien na 2 uurtjes. Ik was toen een jaar of 2.
De jaren daarna ben ik vaak met me vader de haven van Rotterdam ingeweest om vrachtauto's en kranen te zoeken/kijken. Elke keer als we een buitelandse vrachtauto tegen kwamen ging ik ervoor staan en nam me vader een foto.
Door in de haven rond te rijden heb ik al aardig wat gezien, bijv een CC 4800 die klaar stond om opgebouwd te worden. Omdat ik in die tijd meer weg was van trucks reden we na een paar foto's gemaakt te hebben door.
Over de jaren verschoof mijn interesse van vrachtauto's naar kranen.

Voor mijn opleiding diende ik 2 maal een half jaar stage te lopen. Twee maal was mijn keus gevallen op Sarens Nederland waar ik de eerste stage meedraaide op de afdeling engineering. Dit houdt in het maken van hijsplannen waar meer bij komt kijken dan je in eerste instantie zou denken: kan de ballastwagen nog in de buurt komen; kan de jib zonder problemen opgebouwd worden; maximale gronddrukken enz. De tweede stage diende ik mij bezig te houden met 1 opdracht en dat was een gebalanceerde hijsevenaar, iets soortgelijks als de mannen van Bomecon verhuren, te ontwerpen, berekenen en uittekenen tot productie tekeningen.

Na veel afwegen ben ik na mijn afstuderen begonnen bij Mammoet als engineer. Spoedig had ik de kans om enkele maanden naar India te gaan voor een werk met de MSG80. Vervolgens heb ik een werk gedaan in Saudie Arabie met oa. een CC 8800-1, PTC en MSG80DS. Het laatste half jaar ben ik met kleinere projecten in Nederland/Belgie/IJsland/Engeland bezig geweest. Inmiddels heb ik vanaf 10 april mijn opgebouwde vakantie (6 maanden) opgenomen en ben ik sinds 10 oktober uit dienst. Waarom? Om een wereldreis te maken. Inmiddels is dit ook weer afgelopen en ben ik na 19 maanden rondtrekken in Azie terug in Nederland. Mensen welke geinteresseerd zijn in mijn reizen, hier is mijn dagboek te vinden.

Bedankt aan iedereen die hier in de loop der jaren af en toe een kijkje is komen nemen en voor alle toegestuurde foto's! Zodra mijn reis afgelopen is zal ik besluiten of ik weer verder ga met de site of dat deze definitief uit de lucht gaat.

Wanneer u contact met mij wilt opnemen, stuur mij een e-mail door hier te klikken of een bericht in mijn gastenboek achter te laten.


  Design en Vormgeving: Emiel - © 2004 - All rights reserved. (best weergegeven bij een resolutie van 1024 x 768)