Horizontaal en verticaal transport

Home
Kranen

American
Demag
Faun
Gottwald
Grove
Krupp
Liebherr
Sennebogen
Spierings
Overige

Vrachtauto's
Evenementen
Mammoet
Wat is er nieuw?
Wat komt er?
Links
Over mij & contact
Wallpapers
GastenboekBouwen windmolens te Lelystad.

In augustus 2006 werden er nabij Lelystad een aantal Enercon windmolens gebouwd.

Op een regenachtige vrije dag besloot ik om eens te gaan kijken. De LG 1550 van Buller stond er en dit was alweer de derde keer dat ik deze kraan voor de lens kreeg.

De kraan stond dit keer niet met beweegbare jib maar met het neusje op de kop van de mast. De goede kijker ziet in de verte in de foto nog een grote opbouwkraan staan...

Het was deze fraaide LR 1350/1 van Franz Bracht. Zoals op de foto goed te zien is is de kraan uitgevoerd met brede rupsplaten wat de gronddrukken aanzienlijk verkleind.

Opvallend is dat het ballast enkel uit dunne, 5 tons blokken uitgevoerd is. Totaal heeft de kraan 125 ton ballast aan de bovenwagen en 38 ton aan de onderwagen. Het onderwagen ballast is opgedeeld in 4 blokken van elk 7.5 ton welke tussen de rupsen komen te hangen. Hierover heen ligt een plaat aan weerszijde van 4 ton.

De kraan stond hier in zogenaamde SW opstelling, dikke hoofdmast zonder verdunning met beweegbare jib. Vanwege het weer zouden er op deze dag geen hijswerkzaamheden meer plaats gaan vinden, helaas dus geen actie foto's.

Go to Top

  Design en Vormgeving: Emiel - © 2004 - All rights reserved. (best weergegeven bij een resolutie van 1024 x 768)