Horizontaal en verticaal transport

Home
Kranen

American
Demag
Faun
Gottwald
Grove
Krupp
Liebherr
Sennebogen
Spierings
Overige

Vrachtauto's
Evenementen
Mammoet
Wat is er nieuw?
Wat komt er?
Links
Over mij & contact
Wallpapers
GastenboekTC 3200 Sarens UK.

Begin oktober werd een van de 2 TC 3200's van Sarens UK naar Nederland gehaald om 3 stuks Vestas V90 molens te bouwen langs de A12 nabij Waddinxveen.

Helaas had ik tentijde van dit project weinig tijd om te kijken en de enige keer dat ik de kraan hier in actie gezien heb was tijdens het hijsen van bladen voor de eerste molen.

Ondanks het bouwjaar 1993 ziet deze kraan er nog goed uit.

De volgende klus van deze kraan was wederom windmolens bouwen, ditmaal in Belgie, Lommel. Zelf ben ik hier niet geweest maar Frans heeft me deze mooie foto opgestuurd.

Vervolgens kon de kraan weer in Nederland aan de gang, en wel in Middenmeer om de gedemonteerde molen weer op te zetten. Voor demontage foto's klik hier. Helaas heb ik van het hijsen geen foto's.

Hierna kon de kraan direct door naar zijn volgende klus, namelijk het bouwen van 5 Vestas V90 molens in het havengebied van Amsterdam.

Dit was niet het makkelijkste project, bij 3 locaties liggen namelijk hogedruk leidingen in de grond op de plaats waar de kraan zou moeten afstempelen. Er is voor gekozen om grote stalen kleppen over de sloot en leidingen heen te leggen om zo geen druk op de leidingen uit te oefenen. Nadeel was wel dat dit het op/afbouwen van de kraan behoorlijk bemoeilijkte.

Hier was molen nr. 4 zojuist gebouwd. De wieken zouden later met een andere kraan gemonteerd worden.

De laatste molen welke in Amsterdam gebouwd is. Hierna moest de kraan met spoed afgebroken worden want de volgende klus stond voor de deur.

De volgende klus is namelijk de containers van het gestrande schip voor de kust van Engeland afplukken.

Woensdag avond rond 6 uur kwam het gigantische ponton met daarop de TC 3200 en een Sumitomo SCX 2500 langs Spijkenisse. Vanaf hier zal het nog ongeveer 3 dagen varen zijn naar het schip.

Mijn bewondering gaat naar de mensen van Sarens welke in recordtempo de kraan afgebroken/getransporteerd en weer opgebouwd hebben op het ponton.

Go to Top

  Design en Vormgeving: Emiel - © 2004 - All rights reserved. (best weergegeven bij een resolutie van 1024 x 768)